Braziliaanse media rouwen: "Een historische schande"

9 juli 2014, 13:49

De stofwolken zijn inmiddels een beetje opgetrokken in Brazilië, maar wat kreeg de Selecão dinsdagavond een pak rammel van Duitsland. Voor het eigen publiek spatte de WK-droom van de Brazilianen in een vernedering uiteen. De droom werd een nachtmerrie van jewelste. De media sparen de Braziliaanse internationals allerminst, na de optater tegen de Duitsers, die feestend met een 1-7 overwinning van het veld stapten.

"Het is de afgang der afgangen", kopte O Globo daags na het debacle in Belo Horizonte. "Het was een bloedbad. Brazilië is op tactisch en technisch vlak afgeslacht door de Duitsers." De sportkrant Lance! was het hier roerend mee eens: "De grootste schande in de geschiedenis", werd er geschreven. "Maracanzo is er niets bij. Dat behoort tot het verleden", doelt de krant op de traumatische afloop van het WK in 1950.

"Het is een historische schande", stelt de krant Folha de São Paulo. "Brazilië is wederom vernederd bij het WK in eigen land." Ook de sportkrant Gazeta Esportiva spreekt van een nachtmerrie: "Het masker is gevallen. Het Braziliaanse team is vernederd door Duitsland. Het leed een historische nederlaag."

Bondscoach Luiz Felipe Scolari moet het flink ontgelden in de Braziliaanse media

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen