De Vrij voelt nog geen trots: "Dat heeft tijd nodig"

10 juli 2014, 02:18

Weinig werd verwacht van Oranje op dit WK, de algehele verwachting was dat de jonge ploeg van coach Louis van Gaal al moeite zou hebben om de groepsfase door te komen. Tijdens het toernooi overtrof Oranje alle verwachtingen. De finale lonkt, maar het sprookje eindigde met een strafschoppenserie in São Paulo.

In de halve finale tegen Argentinië vielen geen doelpunten, na 120 minuten was het nog 0-0. Vanaf elf meter kroonde de Argentijnse doelman Sergio Romero zich tot held van de avond, hij stopte inzetten van Ron Vlaar en Wesley Sneijder. "Het was een wedstrijd die niet echt een winnaar verdiende", vindt Oranje-verdediger Stefan de Vrij. "Allebei de teams konden weinig creëren, dan is het logisch dat het uiteindelijk uitdraait op pingels. Wij gaven weinig weg, maar Argentinië ook."

Vijf strafschoppen was Oranje verwijderd van een historische finaleplaats, maar het mocht niet zo zijn. "Na afloop was het vooral heel stil in de kleedkamer. Iedereen verwerkt dit op zijn eigen manier. De trainer heeft iets gezegd en sommige spelers ook, maar verder was het vooral stil", zegt De Vrij tegen FCUpdate.nl. Het besef dat hij, net zoals de hele ploeg, trots mag zijn op de prestaties dit WK was vlak na de wedstrijd nog niet aanwezig bij de jonge Feyenoorder. "Zo kort na de wedstrijd voel ik eigenlijk alleen teleurstelling. We wilden zo graag die finale halen. Het heeft waarschijnlijk wat tijd nodig, voordat we beseffen dat we misschien ook trots mogen zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen