Van Hanegem: "Onvoorstelbaar, maar ben ontzettend trots"

10 juli 2014, 08:56

Het Nederlands elftal kon het woensdagavond niet bolwerken, in de halve finale van het WK in Brazilië. De equipe van Louis van Gaal ging in een strafschoppenserie ten onder tegen Argentinië, dat daardoor de finale tegen Duitsland speelt. Oranje is veroordeeld tot het spelen van de troostfinale. Willem van Hanegem kan het niet geloven.

"De finale, net gemist. Het is onvoorstelbaar. Na zo'n matige halve finale", zegt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad over de Oranje-teleurstelling. "Maar wat maakt het uit? Ik ben ontzettend trots op het Nederlands elftal. Dat was ik vooraf al. Zo ver komen op een WK. Het was niet altijd mijn voetbal tot nu toe, maar om attractief te zijn heb je ook een tegenstander nodig die wil", geeft De Kromme aan. "Of die helemaal niet kan, zoals Brazilië tegen Duitsland. De Duitsers konden schitteren, omdat Brazilië dat toeliet. Dat lag gisteren anders. Er gebeurde te lang helemaal niks. Daar werd iedereen gespannen van, leek het", weet hij.

Van Hanegem constateerde dat het spel niet toereikend was. Kenmerkend voor een wedstrijd in een dergelijk stadium van het toernooi, vindt de oud-international: "Zo mooi worden halve finales niet vaak meer. De finale drukt meestal op die wedstrijden. Dat zag je gisteren goed, ik begrijp dat wel, ze wilden met zijn allen zó verdomd graag die finale halen. Toen Clasie er in kwam, werd ik optimistischer. Hij maakte het middenveld offensiever. Je kon helemaal niet zien dat-ie weinig gespeeld had", stelt Van Hanegem.

"We werden beter, maar de wedstrijd bleef vlak. Iedereen was bang om de finale niet te halen. Ik snap dat wel, mooi voetbal telt dan even niet meer. Maar ik ben en blijf trots", aldus Van Hanegem.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen