Den Bosch huurt tweetal talenten van Juventus

10 juli 2014, 10:20

FC Den Bosch huurt komend seizoen twee jonge spelers van Juventus. Verdediger Filippo Penna en aanvaller Edoardo Ceria zullen één voetbaljaargang deel uitmaken van de Bossche gelederen. Den Bosch meldt via de officiële kanalen dat het tweetal zich waarschijnlijk in de loop van de week bij de selectie voegt.

Beide talenten zijn Italiaanse jeugdinternaionals van negentien jaar. Aan de tijdelijke komst van de twee jonge Italianen ligt een voorgenomen samenwerking tussen Den Bosch en Juventus ten grondslag. "We hebben Juventus ervan kunnen overtuigen dat FC Den Bosch een sterke positie inneemt als opleidingsclub. De kracht daarvan zie je ook terug op het WK in Brazilië. Wij zijn er trots op dat met Paul Verhaegh en Michel Vorm twee spelers met een verleden bij FC Den Bosch deel uitmaken van de Nederlandse selectie", aldus manager voetbalzaken Fred van der Hoorn.

Den Bosch was al enkele maanden in gesprek met de Italiaans kampioen. "In die gesprekken is ons goed duidelijk geworden hoe belangrijk Juventus deze vorm van samenwerking beschouwt. Ze zien daar met name ook in hoe goed het Nederlandse voetbal functioneert als opleidingsland, wat nu ook op het WK wordt onderstreept. De Italianen zijn hier naar toe gekomen om te zien in welke situatie hun spelers terecht komen. Andersom hebben wij daar al ideeën opgedaan op het gebied van commercie en marketing. De intentie is er om de samenwerking een langdurig karakter te geven", stelt Maarten de Gruyter, voorzitter van onze Raad van Commissarissen van Den Bosch.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen