"Een onwaarschijnlijk saaie halve finale, een nachtmerrie"

10 juli 2014, 12:42

Het mocht woensdagavond niet zo zijn, voor het Nederlands elftal. In de halve finale tegen Argentinië moest een strafschoppenserie beslissing brengen. Oranje bleek niet zo koelbloedig te zijn als de Zuid-Amerikanen en greep zodoende naast een finaleplaats. De buitenlandse media waren allesbehalve onder de indruk van de prestatie van bondscoach Louis van Gaal en de zijnen.

In het buitenland was met niet te spreken over de amusementswaarde van de halve finale. "Dit was een nachtmerrie", kopt The Sun volgens de NOS. "Een onwaarschijnlijk saaie halve finale. Strafschoppen waren een logisch gevolg. De wedstrijd zat niet alleen op slot, veel ballen werden gewoon weggegeven", schreef Het Nieuwsblad. "Nee, dit was geen niveau voor een halve finale op een WK. Daar had België niet voor onder hoeven doen."

"Dit was niet het Nederland dat zo veelbelovend speelde in de groepsfase. Misschien hebben ze te vroeg gepiekt. Het leek erop dat ze niet meer in zichzelf geloofden", stelde The Guardian. "Het was een lange avond in de regen van São Paulo, met twee teams zonder ideeën." Het Amerikaanse Sports Illustrated stond stil bij het strafschoppentrauma van Oranje: "De uitschakeling moet frustrerend vertrouwd hebben gevoeld. Voor de vijfde keer verlaat Nederland een groot toernooi na een penaltyserie. Ze hebben er maar twee gewonnen." Daar laten de Amerikanen het niet bij: "Oranje verloor weliswaar op bekende wijze, maar in een ongebruikelijke stijl. Nederland speelde dit toernooi geen stijlvol voetbal en had geen interne conflicten."

Bij de BBC ging het voornamelijk om de rol van Ron Vlaar en Arjen Robben. "Argentinië kreeg nauwelijks kansen en dat kwam voor een groot deel door het uitstekende optreden van Vlaar. Hij verdiende niet zo'n wreed einde als een van de penaltymissers."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen