FC Barcelona maakt komst Suarez wereldkundig

Ger
11 juli 2014, 13:51   Bijgewerkt: 11 juli 2014, 14:31

Luis Suarez vertrekt definitief naar FC Barcelona. De veelbesproken Uruguayaanse international zet komende week na een medische keuring zijn krabbel onder een vijfjarige verbintenis. Dat laat de Catalaanse grootmacht in een officiële verklaring weten. De 27-jarige Suarez stapt over van Liverpool, waarvoor hij sinds januari 2011 zijn wedstrijden speelde.

Barcelona maakt naar verluidt zo'n 94 miljoen euro over voor de spits. De transfer van Suarez is met afstand de grootste zomertransfer tot nu toe. Zijn twee oud-werkgevers FC Groningen en Ajax strijken ook een bedrag op als gevolg van de deal. Suarez gaat het komende seizoen in Camp Nou een sterrenaanval vormen met Neymar en Lionel Messi. Om de transfer mogelijk te maken, verkocht Barça donderdag Alexis Sanchez aan Arsenal.

Suarez kan overigens tot eind oktober nog niet in actie komen voor de ploeg van trainer Luis Enrique. Hij moet de komende maanden een schorsing uitzitten vanwege zijn beet in de schouder van de Italiaan Georgio Chiellini op het WK. Een beroep tegen die straf werd eerder deze week nog door de FIFA afgewezen.

Suarez was het afgelopen seizoen goed voor 31 doelpunten in de Premier League. "We willen hem bedanken voor zijn inzet en de rol die hij heeft gespeeld om het Champions League voetbal weer terug te krijgen op Anfield Road", aldus Liverpool.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen