Sturing terug bij Vitesse: "Ambitie spreekt mij aan"

11 juli 2014, 16:45

Edward Sturing keert terug op zijn oude nest Vitesse. Het 51-jarige clubicoon gaat bij de Vitesse Voetbal Academie de functie van prestatie- en talentencoördinator vervullen. Dat bevestigt de Arnhemse club via de officiële kanalen.

In zijn carrière als speler verdedigde Sturing maar liefst 295 competitiewedstrijden de clubkleuren van Vitesse. Na zijn loopbaan als speler was hij in Arnhem actief als jeugdtrainer, assistent-trainer, hoofdtrainer en hoofd opleiding. Die laatste functie bekleedde hij ook bij PSV. Na een tweejarig Turks avontuur bij Gençlerbirli?i SK, was Sturing de afgelopen maanden al regelmatig bij Vitesse te zien.

"Mijn redenen om terug te keren bij Vitesse zijn vrijwel dezelfde als die van bijvoorbeeld Marc van Hintum. We willen maar één ding en dat is het niveau van de voetbalacademie verhogen", stelt Sturing over zijn rentree. "Vitesse heeft een geweldige trainingsaccommodatie, er staat een gedegen organisatie en heeft de intentie uitgesproken een internationale jeugdopleiding te willen worden. Die ambitie spreekt mij aan en ik kijk er enorm naar uit om mijn steentje daar aan bij te dragen."

Zijn rol omschrijft Sturing als volgt: "Voor mij is het zaak om te monitoren of deze visie op een juiste manier tot uiting komt bij de verschillende elftallen. In mijn rol kom ik diverse jongens tegen die ik vroeger als trainer hebt gehad. Ruud Knol, Michael Jansen, Remco van der Schaaf en Nicky Hofs staan aan het begin van hun trainerscarrière. Mijn ervaring wil ik graag met hen delen en hun ontwikkeling positief beïnvloeden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen