Van Gaal wil historie schrijven: "Ongeslagen terugkeren"

11 juli 2014, 17:07

De eliminatie in de halve finale van het WK tegen Argentinië dreunt nog hard na, maar morgen (zaterdag) speelt het Nederlands elftal alweer de troostfinale tegen Brazilië. Louis van Gaal, die tijdens de strijd om de derde plaats zijn laatste wedstrijd als bondscoach van Oranje beleeft, wil de clash met de WK-gastheer aangrijpen om historie te schrijven.

Het verlies na penalty's tegen Argentinië tastte de sfeer bij het Nederlands elftal aan, zo maakt Van Gaal duidelijk. "Die zijn we weer aan het opbouwen. Het was heel triest en verdrietig. Een droom is vervlogen. Die droom komt niet meer terug, want het ging om de eerste plaats. We hebben op de meest vervelende manier verloren. We hebben niet verloren, we hebben pas na strafschoppen verloren", bromde Van Gaal volgens De Telegraaf.

Hoewel Nederland logischerwijs geen kans meer maakt op de WK-titel, beseft Van Gaal dat er nog wel een unicum in het verschiet ligt voor onze natie: "We zijn hier bezig met het WK. We kunnen geschiedenis schrijven voor Nederland, want Nederland heeft altijd een wedstrijd verloren. Hier hebben we nog geen wedstrijd verloren. Het is ons volgende doel om dat zo te houden", stelde Van Gaal in aanloop naar de troostfinale.

Van Gaal zag een onthutsend zwak Brazilië met 7-1 onderuit gaan tegen Duitsland. De bondscoach heeft de opponent van morgen al goed bekeken, zo geeft hij aan: "Ik heb de afgelopen dagen met mijn staf Brazilië geanalyseerd. Daar focus ik me op. Ik hoop dat ik de spelers binnen tweeënhalve dag zo goed kan voorbereiden en dat we Brazilië kunnen verslaan en dan schrijven we geschiedenis."

Ondanks het mislopen van de eindstrijd in het Maracanã-stadion, is Van Gaal zeer trots op de prestaties van Oranje in Brazilië: "Het is wat wanneer je op een WK speelt en je hebt niet verloren en dat zeven wedstrijden op een rij. Nu willen we derde worden en ongeslagen terugkeren."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen