Twijfels over basisopstelling Oranje in troostfinale

11 juli 2014, 18:02

Louis van Gaal weet nog niet met welke elf namen hij zaterdagavond (22.00 uur Nederlandse tijd) zal aantreden in de troostfinale van het WK tegen Brazilië. De bondscoach van Oranje zal vrijdag pas na de training beslissen hoe de basisopstelling van het Nederlands elftal er in Brasília uit zal zien.

"Ik heb vanochtend tijdens een bespreking de opstelling nog niet gegeven", sprak Van Gaal volgens De Telegraaf op de persconferentie in aanloop naar de troostfinale. "Dat is tegen mijn principes. Ik wil de spelers altijd imagineren, zodat ze zich kunnen focussen op de volgende tegenstander. Ik ga eerst kijken hoe de training verloopt en wie er fit zijn en niet fit zijn. Pijntjes stapelen zich op, ook in mentaal opzicht."

Van Gaal moet dus nog de nodige knopen doorhakken. "We hebben spelers nodig die mentaal fit zijn. Dat is het belangrijkste", benadrukt de bondscoach. "De geest is namelijk sterker dan het lichaam. Maar het lichaam moet het wel toelaten. We hebben een dag minder rust dag dan Brazilië en we zijn nog steeds heel verdrietig. Maar het gaat de betere kant op. Alleen Leroy Fer is geblesseerd."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen