Robben en Depay maken kans op WK-onderscheiding

11 juli 2014, 20:31

De FIFA heeft vandaag de tien genomineerden voor de Gouden Bal van het WK gepresenteerd. Onder hen bevindt zich Arjen Robben, die namens het Nederlands elftal furore wist te maken in Brazilië. In de shortlist van de FIFA valt verder op dat er vier Duitsers en drie Argentijnen opgenomen zijn. Memphis Depay maakt kans om uitgeroepen te worden als beste talent van het WK.

Robben heeft volgens de wereldvoetbalbond indruk gemaakt met dribbels en is daarom genomineerd. Het is de enige Nederlander die opgenomen is in het lijstje. Namens Duitsland werden Mats Hummels, Toni Kroos, Philipp Lahm en Thomas Müller geselecteerd, bij Argentinië zijn Angel di Maria, Javier Mascherano en Lionel Messi genomineerd. Neymar (Brazilië) en James Rodríguez (Colombia) completeren de tien kandidaten voor de Gouden Bal van het WK, die Diego Forlan in 2010 won.

Depay maakt kans om talent van het toernooi te worden. Hij demonstreerde zijn kwaliteiten deze zomer op het hoogst denkbare podium. De PSV'er was trefzeker tegen Australië en Chili. Naast Depay zijn de Fransmannen Paul Pogba en Raphaël Varane genomineerd voor de onderscheiding.

Voor de Gouden Handschoen zijn Manuel Neuer (Duitsland), Keylor Navas (Costa Rica) en Sergio Romero (Argentinië) geselecteerd. Laatstgenoemde vervulde een heldenrol tegen het Nederlands elftal, door twee strafschoppen te keren. Guillermo Ochoa, de Mexicaanse doelman die dit WK veel geprezen werd, is niet opgenomen in het lijstje van beste doelmannen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen