Suarez gaat in hoger beroep: "De straf is fascistisch"

11 juli 2014, 20:58

Luis Suarez hoorde donderdag dat het beroep op zijn fikse schorsing werd afgewezen door de FIFA, waardoor hij een mildere straf lijkt te kunnen vergeten. De Uruguayaan kan echter nog één mogelijkheid aangrijpen, te weten een hoger beroep. De advocaat van Suarez zal naar het Hof voor Arbitrage voor Sport (CAS) stappen, met het doel om alsnog voor elkaar te krijgen dat de schorsing gereduceerd zal worden.

De advocaat van de 27-jarige Suarez noemde de schorsing voor zijn cliënt op het Spaanse radiostation Cope 'draconisch, totalitair en fascistisch'. "Het recht van de voetballer is geschonden en de voetbalwereld moet zich daar zorgen over maken. De straf lijkt misschien excessief, maar het feit dat hij geen wedstrijd mag zien, niet mag trainen en zijn beroep niet mag beoefenen, is ronduit naar."

De aanwinst van FC Barcelona werd voor negen interlands en vier maanden en kreeg daarnaast een stadionverbod en een geldboete van ruim 82.000 euro opgelegd. Dit naar aanleiding van het bijtincident, dat tijdens het WK-duel tussen Italië en Uruguay plaatsvond. Suarez zette destijds zijn tanden in de linkerschouder van verdediger Giorgio Chiellini. De Uruguayaan bood per brief zijn excuses aan. Chiellini aanvaarde deze en liet weten dat hij hoopte op strafvermindering.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen