Feyenoord maakt er zes, Heerenveen verslaat Telstar

11 juli 2014, 22:12

Feyenoord heeft vrijdagavond de oefenwedstrijd tegen ASWH met een relatief bescheiden zege afgesloten. De Rotterdammers wonnen in Hendirk Ido Ambacht met 1-6 van de amateurclub. Jean-Paul Boëtius (twee doelpunten, waarvan één strafschop), Mitchell Te Vrede (twee doelpunten), John Goossens en Elvis Manu zorgden voor de treffers. Graziano Pellè ontbrak bij Feyenoord. De Italiaanse spits is hard op weg naar Southampton.

SC Heerenveen won in Akkrum met 3-0 van Telstar. De jonge aanvaller Pascal Huser, die in mei een tweejarig contract tekende in Friesland, nam twee van de drie doelpunten voor zijn rekening. De andere treffer werd gemaakt door Luciano Slagveer.

SC Cambuur maakte er zeven tegen SC Kootstertille. Gianluca Nijholt, de oud-speler van FC Utrecht die momenteel op proef is bij de Leeuwarders, scoorde twee keer, waaronder een fraaie vrije trap. Oliver Feldballe, Michiel Hemmen (twee keer), Erik Bakker en Bartholomew Ogbeche waren ook trefzeker.

Willem II heeft, na de drie oefenwedstrijden tegen amateurteams, ook van een betaald voetbalclub gewonnen. Waasland Beveren werd met 2-1 verslagen door de promovendus. Robbie Haemhouts en Stijn Derkx wisten het net te vinden. Feyenoord-huurling Kostas Lamprou stond onder de Tilburgse lat en ging niet vrijuit bij de tegentreffer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen