Rutten tevreden over eerste deel van voorbereiding

11 juli 2014, 22:44

Feyenoord heeft vrijdag het eerste deel van de voorbereiding afgesloten. Dat deed de Rotterdamse club met een oefenwedstrijd tegen ASWH. Feyenoord zegevierde in 6-1 en na afloop van het duel gaf trainer Fred Rutten aan dat hij tot dusver zeer te spreken is over de voorbereiding van Feyenoord.

"Met name in fysiek opzicht hebben we bereikt wat we wilden bereiken", zegt Rutten op Feyenoord.nl over de eerste weken van het nieuwe seizoen. De oefenmeester opteerde voor het duel met de hoofdklasser voor een 5-3-2 formatie, waar zijn voorganger Ronald Koeman in de slotfase van het afgelopen seizoen furore mee wist te maken. "Ik koos daarvoor op basis van de spelers die ik vandaag tot mijn beschikking had", legt Rutten uit.

"Voor veel spelers is dit inmiddels een vertrouwde speelwijze", vervolgt hij. "Een aantal kon spelen in de rol die ze gewend zijn, terwijl anderen het op een iets andere manier moesten invullen. Al met al ben ik tevreden over de prestatie van het team. We hebben vrijwel de hele wedstrijd gespeeld met drang naar voren en van daaruit veel kansen gecreëerd. Wel is het jammer dat we nog een tegendoelpunt kregen", aldus Rutten.

Rutten bevestigde overigens dat Graziano Pellè zijn transfer naar Southampton aan het voltooien is. Feyenoord zou Bos Dost op huurbasis willen aantrekken om de Italiaanse spits te vervangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen