Van der Sar adviseert Oranje: "Nog één keer opladen"

12 juli 2014, 10:49

Volgens Edwin van de Sar doet het Nederlands elftal er verstandig aan om vanavond (zaterdag) in het duel om de derde plaats op het WK voluit te gaan. De oud-doelman weet uit eigen ervaring dat het toernooi eindigen met een nederlaag niet prettig is.

"Ik hoop dat de spelers zich nog een keer kunnen opladen voor het duel met Brazilië. Ik weet uit ervaring dat wij het in 1998 beter konden oppakken", kijkt de oud-keeper in De Telegraaf terug op zijn verloren strijd om het brons met Oranje. "Ik zie ons nog steeds bij de spelersbus in het Parc des Princes-stadion staan. De Kroaten stonden daar feest te vieren met een medaille om hun nek. Wij realiseerden ons toen de gemiste kans."

In 1998 verloor Nederland met 2-1 van Kroatië. "Natuurlijk, je komt voor de wereldtitel, maar derde van de wereld worden op een toernooi is ook niet slecht", vindt Van der Sar. "Dat geldt nu ook. Voor een landje als Nederland, met de spelers die in Brazilië zo ver zijn gekomen, is het mooi als je die laatste prestatie kunt leveren."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen