Invaller Van den Berg: "Begin liever aan een wedstrijd"

12 juli 2014, 11:39

SC Heerenveen boekte vrijdag een 3-0 oefenzege op Telstar, maar Joey van den Berg houdt geen fijne herenigingen over aan de wedstrijd. De middenvelder kwam na een uur binnen de lijnen, en moest vol gas geven van trainer Dwight Lodeweges. "Het is lastig om op deze manier in te vallen."

"Het viel niet mee. Ik begin liever aan een wedstrijd dan dat ik op deze manier moet invallen. Van een normale warming-up is zo geen sprake", zegt Van den Berg op de clubsite. De middenvelder was ook niet te spreken over de grasmat in Akkrum. "Het veld was hard en stroef. De bal wilde niet lekker rollen. Het is de eerste keer dat we in deze samenstelling spelen. Het is vooral ook een wedstrijd om te leren."

Lodeweges wil met Heerenveen aanvallend spelen komend seizoen. "Ik moet mijn positie op een andere manier invullen", legt Van den Berg uit. "Lodeweges wil dat we de bal hebben en het spel meer bepalen. Er wordt meer door het midden gespeeld en dat houdt in dat ik meer aan de bal kom. Dat vind ik wel prettig, des te meer balcontacten, des te sneller en beter ik in mijn spel kom."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen