Te Vrede zelfkritisch: "Ik word beoordeeld op doelpunten"

12 juli 2014, 13:31

Feyenoord rekende vrijdag in een oefenduel met 6-1 af met de amateurs van ASWH. Twee van de zes doelpunten werden gemaakt door Mitchell Te Vrede, de spits die komend seizoen waarschijnlijk opschuift in de hiërarchie omdat Graziano Pellè dichtbij een transfer is. Te Vrede is blij met zijn doelpunten, maar ziet ruimte voor verbetering.

Dat zegt hij op de site van zijn werkgever. "Ik kijk kritisch naar mezelf", zegt hij. "Als spits word ik beoordeeld op doelpunten en als ik iets scherper was geweest, had ik vanavond nog vaker gescoord. Maar het waren twee lekkere doelpunten. Natuurlijk geeft dat een goed gevoel, al ben ik het ook aan mijn stand verplicht om te scoren. Die extra scherpte komt vanzelf. Ik focus me op de volgende fase van de voorbereiding en op de trainingen en wedstrijden die daarin komen gaan."

Te Vrede kijkt met een positief gevoel terug op de voorbereiding met Feyenoord. "Het was een goede en lekkere trainingsweek, waarin de intensiteit van de trainingen prima was. Dat er nog een aantal spelers ontbreekt is lastig, maar daar moeten we niet teveel over piekeren. Het is hoe het is. Met de groep die er nu is moeten we keihard werken en trainen om naar het vereiste niveau toe te werken. Het is aan ons om de komende weken steeds een stapje verder te komen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen