Promes: "Zullen vertrek Tadic op moeten vangen"

12 juli 2014, 15:05

Bij FC Twente zal er komend seizoen meer verwacht worden van Quincy Promes. De aanvaller beleefde een sterk debuutseizoen in de Eredivisie en zat in de voorselectie van Oranje in aanloop naar het WK. Nu Dusan Tadic vertrokken is, zal Promes stijgen in de hiërarchie. 

De Serviër tekende vorige week een contract bij het Engelse Southampton. "Het is jammer dat Tadic vertrokken is", zegt Promes op de clubsite. "We zullen als team zijn gemis moeten opvangen. Ik geloof in mezelf en hoop dat we dit seizoen als team weer een goed seizoen kunnen draaien."

Promes mocht in de voorbereiding op het WK ruiken aan het WK met Oranje, maar schopte het net niet tot de definitieve selectie. Toch heeft de aanvaller de verrichtingen van de equipe van Louis van Gaal in Brazilië nauwlettend gevolgd. "Ik heb op het puntje van mijn stoel gezeten. Ik had gedacht dat Nederland zou gaan winnen. De teleurstelling na afloop was groot, maar ze mogen trots zijn. Het is echt een team geworden. Zelf ben ik ook trots dat ik deel heb mogen uitmaken van dit team."

Tijdens het WK gaf Van Gaal de aanvaller nog een compliment. "Die opmerking van meneer van Gaal heb ik ook gehoord", zegt Promes. "Dat streelt me. Het is een bevestiging voor me dat ik goed getraind heb en mezelf heb laten zien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen