Pellè tekent voor drie jaar bij Southampton

12 juli 2014, 19:18   Bijgewerkt: 12 juli 2014, 19:31

Ronald Koeman gaat ook bij Southampton samenwerken met Graziano Pellè. De 28-jarige Italiaanse spits tekende zaterdag een contract voor drie seizoenen bij de Engelse Premier League-club. Hij komt, evenals Koeman, over van Feyenoord. Beide clubs maken niet bekend welk bedrag met de deal gemoeid is.

De transfer van Pellè naar Southampton zat er al een tijdje aan te komen. "Ik ben heel blij dat het nu rond is", zegt de Italiaan op de website van zijn nieuwe club. "Meerdere teams hadden interesse in mij, maar Southampton was de beste keuze, aangezien de club elk jaar stappen wil maken."

Southampton wordt de derde club waar Pellè en Koeman met elkaar te maken krijgen. Eerder was dat bij AZ en Feyenoord het geval. In Rotterdam beleefde de Italiaan onder leiding van de oud-international van Oranje twee succesvolle jaren, met vijftig goals in 57 Eredivisiewedstrijden. "Koeman en ik hebben twee geweldige jaren beleefd bij Feyenoord. Hopelijk zal dat hier hetzelfde zijn", aldus Pellè.

Koeman was niet de enige reden voor Pellè om voor Southampton te kiezen. "De Premier League is een fantastische competitie en Southampton laat elk jaar zien dat het zich wil verbeteren. Vorig seizoen was iedereen in Europa onder de indruk van de prestaties van deze club. Het is duidelijk dat Southampton groeiende is. Het is geweldig om hier te zijn."

"Doelpunten betekenen punten en we hadden een nieuwe spits nodig na het vertrek van Rickie Lambert", vult Koeman aan. "Hij is een speler die vertrouwen aan het hele team geeft, aangezien hij een aanspeelpunt is. Bovendien is hij dodelijk in de afwerking. Hij is bijna 29 jaar en dus voegt hij wat ervaring toe aan het jonge elftal. Kortom, we zijn blij met zijn komst."

Eerder deze week nam Southampton Dusan Tadic al over van FC Twente.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen