Löw: "We weten dat we historie kunnen schrijven"

12 juli 2014, 23:13

Bondscoach Joachim Löw wil historie schrijven met Duitsland, zondag in de WK-finale tegen Argentinië in het befaamde Maracana-stadion van Rio de Janeiro. Indien die Mannschaft haar favorietenrol tegen de Argentijnen waarmaakt, grijpt ze als eerste Europese land ooit de wereldtitel op Zuid-Amerikaanse bodem. Bovendien kronen de Duitsers zich dan voor de vierde keer in de geschiedenis tot wereldkampioen.

Vier keer werd het WK gehouden in Zuid-Amerika en telkens ging een land van dat continent met de titel aan de haal. "Er is nog nooit een Europees land in Zuid-Amerika kampioen geworden, dus we weten dat we historie kunnen schrijven", zegt Löw op de website van de FIFA. "De Zuid-Amerikanen hebben op hun eigen continent altijd gedomineerd. Maar waarom zouden wij daar geen einde aan kunnen maken? Dat zou wat extra glans aan onze wereldtitel geven, mochten we de finale winnen."

Uruguay won de eerste twee WK's in Zuid-Amerika, in 1930 en 1950, door af te rekenen met respectievelijk Argentinië en Brazilië. In 1962 en 1978 stond er tenminste wel nog een Europees land in de eindstrijd van de mondiale titelstrijd op Zuid-Amerikaans grondgebied, maar telkens bleef de wereldbeker op dat continent. In 1962 was Tsjecho-Slowakije de mindere van Brazilië, zestien jaar later werd Oranje gevloerd door Argentinië.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen