Oranje verslaat Brazilië en sluit WK af met brons

Jw
13 juli 2014, 00:04   Bijgewerkt: 13 juli 2014, 01:06

Het Nederlands elftal heeft zaterdagavond de derde plaats op het WK veroverd. Oranje rekende in de troostfinale overtuigend af met gastland Brazilië, dat wederom flink moest incasseren. Door doelpunten van Robin van Persie (strafschop), Daley Blind en Georginio Wijnaldum werd het in Brasilia liefst 3-0 voor Oranje. Daarmee gaat Nederland naar huis met een bronzen plak en een ongeslagen status.

Uitgerekend Arjen Robben startte uiterst gretig. Eén van de kanshebbers op de titel speler van het WK werd de diepte ingestuurd en was, zoals zo vaak op dit toernooi, niet meer in te halen. Thiago Silva trok aan het shirt van de doorgebroken Bedummer, die onderuit ging. Een duidelijke rode kaart, maar tot ieders verrassing toverde arbiter Djamel Haimoudi de gele kaart uit zijn zak. Hij gaf Oranje wel een strafschop, terwijl de overtreding buiten het strafschopgebied leek te worden gemaakt. Robin van Persie schoot vanaf de stip feilloos raak in de bovenhoek: 0-1.

In de tweede helft namen de frusraties bij Brazilië toe. Arjen Robben kreeg een paar gemene tackles op zijn benen te verduren, maar de ster van Oranje bleef heel. Brazilië liet later in de wedstrijd nog wel goede wil zien. De 'Seleção' kwam een aantal keren dicht bij het doel van Oranje, maar vaak stond Vlaar in de weg. In de andere gevallen stond doelman Jasper Cillessen zijn mannetje.

Later in de wedstrijd liet de Algerijnse arbiter Haimoudi zien niet zozeer partijdig te zijn. Een overtreding van Blind op Oscar in het strafschopgebied werd beoordeeld als een schwalbe van de Chelsea-aanvaller. De Ajacied liep daarbij overigens een blessure op en werd per brancard van het veld gedragen. Oranje gaf de zege in de slotfase nog wat extra kleur. Georginio Wijnaldum tikte een voorzet van invaller Daryl Janmaat binnen (0-3). Dat was het laatste wapenfeit van het Nederlands elftal, dat ondanks de teleurstelling van het mislopen van de finale kan terugkijken op een uitstekend toernooi.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen