Van Oostveen: "Nederland heeft echt fantastisch gepresteerd"

13 juli 2014, 09:12

Bert van Oostveen is trots op het Nederlands elftal, na het behalen van de derde plek op het WK in Brazilië. "Met 3-0 winnen van de gastheer die iets wil goedmaken. Dan kan je alleen maar hartstikke tevreden zijn", zegt de directeur betaald voetbal van de KNVB tegen het ANP.

"Nederland heeft hier echt fantastisch gepresteerd. Het is alleen jammer dat we de finale niet hebben gehaald", vervolgt Van Oostveen. "Maar als je dan ziet hoe de ploeg die teleurstelling verwerkt en er tegen Brazilië weer staat. Dat is ongelooflijk knap. Ik ben ook blij dat Louis van Gaal twee jaar bondscoach is geweest. Hij heeft nogmaals bewezen hoe goed hij is."

Hoewel een groot deel van de succesvolle Oranje-selectie in de Eredivisie speelt, blijft Van Oostveen bij zijn woorden dat de Nederlandse competitie steeds verder achterop raakt bij de Europese top. "Ik denk dat de regionale opleidingscentra niet voldoende opleveren. We moeten het van opleiden hebben. Het gaat erom dat we Nederlandse talenten goed maken en een kans geven. Zo moeten we ons handhaven. De verschillen zijn klein. Kijk maar eens hoe een landen als Algerije en Costa Rica hier presteren. Stilstaan is achteruit gaan."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen