Scolari: "Voetbalbond zal over mijn toekomst beslissen"

13 juli 2014, 10:35

Luiz Felipe Scolari stapt ondanks het dramatisch verlopen WK in eigen land niet op als bondscoach van Brazilië. De Goddelijke Kanaries waren de torenhoge favoriet om hun zesde wereldtitel in de wacht te slepen, maar kregen in de halve finales met 7-1 op de broek van Duitsland. Zaterdag was Oranje in de strijd om het brons ook nog eens met 3-0 te sterk.

"De nationale voetbalbond en de nieuwe voorzitter zullen over mijn toekomst beslissen", zei Scolari na afloop op de persconferentie. "Ik wil iedereen eraan herinneren dat ik tijdens mijn drie WK's als coach altijd in de top-vier ben geëindigd. Ik hoef dus niet voor de rest van mijn leven te huilen."

Scolari leidde Brazilië in 2002 wel naar de wereldtitel. Vier jaar later eindigde hij met Portugal als vierde. Dat is op dit WK ook de eindklassering met Brazilië, na de verloren troostfinale tegen Oranje. De Brazilianen kwamen al binnen twee minuten op achterstand door een rake penalty van Robin van Persie. Scolari: "We hadden dus meteen een behoorlijke berg te beklimmen. We hebben goed gespeeld, waren minder gespannen en hebben goede kansen gecreëerd."

Scolari ziet de komende jaren met vertrouwen tegemoet. "Deze jongens hebben vorig jaar de Confederations Cup gewonnen en de basis gelegd voor de toekomst."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen