Van Hanegem: "Robben de beste van het toernooi"

Ger
14 juli 2014, 10:46

Willem van Hanegem zag verschillende topvoetballers op het WK in Brazilië ondermaatse prestaties leveren. Voor de oud-international is Arjen Robben, die Oranje de voorbije weken bij de hand nam, de absolute uitzondering.

"Dat Messi er gisteravond niet was, is tekenend voor het WK van dit jaar. Je zag hem kokhalzen, een paar keer. Ik weet het niet hoor, zal het de druk op die gasten zijn? Ronaldo, Rooney, maar ook Messi, de beste van allemaal, gingen ten onder. Daarom heb ik zo'n waardering voor Arjen Robben", schrijft Van Hanegem in zijn column voor het AD. "Hij was de beste van het toernooi. Niet omdat de anderen wegvielen. Nee, juist omdat hij overeind bleef. Op een toernooi waar niet alleen een positieve spelopvatting maar vooral fitheid doorslaggevend was, bleek hij de beste van allemaal."

Van Hanegem hoopte zondag zelf op een WK-titel voor Argentinië, maar hij noemt Duitsland toch de verdiende winnaar. "Ze hebben in elke wedstrijd hun klasse getoond en hebben voor mooi voetbal gekozen wanneer het kon. Duitsland is wereldkampioen van een toernooi dat niet het beste ooit was, maar dat wel heel veel leuke wedstrijden kende. Met de nadruk op 'leuk'. Ik heb me echt wel geamuseerd."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen