Feyenoord verliest ook 'BMI': verdediger tekent bij Porto

15 juli 2014, 18:06   Bijgewerkt: 15 juli 2014, 18:19

Na Daryl Janmaat (Newcastle United) en Graziano Pellè (Southampton) is Feyenoord opnieuw een vaste waarde kwijtgeraakt. Bruno Martins Indi verhuist per direct naar FC Porto, zo meldt de Rotterdamse club. De verdediger heeft een contract voor vier seizoenen getekend in de portstad.

Martins Indi keert daarmee terug naar zijn geboorteland. De 22-jarige mandekker werd immers geboren in Portugal. Hij kwam als C-junior bij Feyenoord terecht en maakte in 2010 zijn debuut in de Rotterdamse hoofdmacht. Martins Indi, die 102 Eredivisieduels speelde voor Feyenoord en daarin vijf keer scoorde, groeide in de Kuip uit tot international van Oranje. Onlangs was hij met het Nederlands elftal actief op het WK in Brazilië, waar een verdienstelijke bronzen plak werd behaald.

"Deze stap komt voor Bruno op een mooi moment in zijn carrière", zegt Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, op de clubwebsite. "Hij heeft een groot deel van zijn opleiding bij Feyenoord doorlopen, heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in ons eerste elftal en is uitgegroeid tot volwaardig international. Nu is hij klaar voor de stap naar het buitenland. Hij is daarmee een schoolvoorbeeld van hoe we het voor ogen hebben met onze talenten. We wensen Bruno heel veel succes met deze nieuwe uitdaging in zijn carrière."

Martins Indi had nog een contract tot de zomer van 2016 bij Feyenoord. De Rotterdamse formatie doet geen mededelingen over de hoogte van de transfersom.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen