Koeman: "Vertrek spelers goed voor Feyenoord"

16 juli 2014, 08:06

Met enige trots volgde Ronald Koeman afgelopen maand het WK. Veel van de spelers die hij de afgelopen jaren onder zijn hoede had bij Feyenoord, maakten furore. "Ik kreeg het gevoel dat ik naar 'mijn' jongens keek. We hebben met elkaar grote stappen gemaakt bij Feyenoord", zegt de coach bij RTV Rijnmond.

"Ik was vooraf best sceptisch, maar het is een fantastisch toernooi geweest. Er werd weleens gezegd dat de Nederlandse verdedigers niet goed genoeg zijn voor dat niveau, maar ze hebben aangetoond dat ze het zeer goed aan kunnen. Daar hebben we keihard voor gewerkt en de jongens in geholpen. Uiteindelijk hebben ze het zelf gedaan. Nu moeten ze zich de komende jaren definitief op dat niveau bewijzen", zegt Koeman.

Een gevolg van het WK is dat veel talenten van Feyenoord de Kuip verlaten. Bruno Martins Indi en Daryl Janmaat zijn al verkocht, de verwachting is dat ook Stefan de Vrij de club sowieso nog gaat verlaten. Dat is een prima zaak voor Feyenoord, vindt Koeman. "Het geeft Feyenoord een financiële armslag en dat geeft rust. Het is soms ook moeilijk, want er gaan nu wel heel veel spelers weg. Je moet nu misschien je doelstelling bijstellen, maar dat is niet meer aan mij. Ik blijf Feyenoord wel volgen, want ik heb er drie fantastische jaren gehad. De club zit in mijn hart en het kan mij niet goed genoeg gaan met ze. Wie weet komen we er ooit een keer terug."

Koeman stapte deze zomer over naar Southampton en nam spits Graziano Pellè mee. Een logische stap, vindt de oud-verdediger. "Ik heb altijd laten blijken dat hij een fantastische speler is. Na het vertrek van Rickie Lambert waren we op zoek naar een spits en dan kan je op je vingers natellen dat Pellè een mogelijkheid was. Ik heb altijd gezegd dat hij ook een hoger niveau aan kan. Die kans krijgt hij nu", zegt hij bij de regionale omroep.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen