Celtic-coach baalt van vroege CL-voorronde: "Stom"

16 juli 2014, 08:26

Voor Celtic is het seizoen 2014/2015 al begonnen. De Schotse formatie moest dinsdag opdraven in de tweede voorronde van de Champions League, tegen het IJslandse KR Reykjavik. Celtic won met 0-1, maar na afloop maakte coach Ronny Deila zich vooral boos over het feit dat zijn ploeg nu al aan de bak moest.

Celtic moet, omdat Schotland laag staat op de coëfficiëntenlijst van de Europese voetbalbond UEFA, maar liefst drie voorrondes overleven om het hoofdtoernooi van de Champions League te bereiken. Merkwaardig, vindt Deila. "Celtic strijdt al jaren met de beste teams van Europa. Stom dat het Schotse coëfficiënt onvoldoende is", bromt de Noorse coach bij de BBC.

Deila tekende deze zomer een contract voor één jaar bij Celtic, als opvolger van Neil Lennon. "Toen ik tekende, wist ik natuurlijk dat we drie voorrondes moesten spelen in de CL. Maar dat lijkt me niet juist als je puur naar de club kijkt. Het is oneerlijk dat een ploeg die onlangs nog de laatste zestien bereikte, daar geen erkenning voor krijgt. Maar dat is het probleem in een klein land, de mindere teams halen het coëfficiënt naar beneden."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen