Tannane in spits bij Heracles: "Niet mijn favoriete positie"

16 juli 2014, 09:47

Oussama Tannane lijkt komend seizoen een nieuwe rol te krijgen bij Heracles Almelo. Tijdens de eerste oefenwedstrijden stond de aanvallende middenvelder opgesteld als spits. Dat is even omschakelen voor de 20-jarige oud-speler van onder meer Ajax, PSV en sc Heerenveen, geeft hij toe.

"Het is even wennen", zegt Tannane op de officiële website van Heracles Almelo. "Het is een lekkere positie waar ik veel kan lopen en het is bijna hetzelfde als de nummer tien-positie. In de spits is niet mijn favoriete positie, dat blijft 'tien'. De laatste tijd sta ik daar op de training ook regelmatig en dan zie je ook dat ik de ballen verdeel en spelers soms vrij voor de keeper kan zetten. Maar spits is een mooie positie. Ik kan ook wel scoren, maar ik moet even wennen aan de manier van lopen en hoe ik de acties moet maken. Zodra je dat door hebt, is het gewoon een hele mooie positie. Het is alleen nieuw voor me, ik heb daar in het verleden nooit gespeeld."

Tannane is op verzoek van hoofdcoach Jan de Jonge in de spits beland. "De trainer vroeg hoe ik het zou vinden om daar te spelen. Ik heb gezegd dat we alles kunnen proberen om de opties open te houden. Ze zien een spits in me, die sterk is, snelheid heeft en kan scoren. Dat is positief." Toch benadrukt Tannane dat hij zichzelf een middenvelder blijft vinden. "Door mijn doelpunten kan je zien dat ik een middenvelder ben. Ik heb mijn doelpunten van afstand gescoord. Ik scoor liever van afstand, dan met een intikkerje. Ik hou van mooie goals. Ik weet dat iedereen daarvan houdt, maar ik meer. Ik moet het namelijk van een individuele actie hebben."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen