Rutten niet tevreden na magere oefenzege Feyenoord

17 juli 2014, 00:29

Feyenoord-trainer Fred Rutten raakte woensdagavond niet bepaald onder indruk van het spel van zijn ploeg, in de oefenwedstrijd tegen FC Emmen (2-0 winst). "Maar we hebben wél negentig minuten lang als een team gespeeld", aldus Rutten op de website van de Rotterdammers. "In dat opzicht hebben de jongens naar behoren naar gepresteerd en daar ben ik tevreden over. Ik ben ervan overtuigd dat we in voetballend opzicht stappen gaan maken."

Na vijf oefenwedstrijden is Feyenoord nog altijd ongeslagen. Dat stemt Rutten tevreden. "Bovendien is de groep heel gebleven. Dit kunstgrasveld was voor ons niet ideaal, maar voetballers op dit niveau moeten onder alle omstandigheden kunnen spelen. Het veld was alleen niet bevorderlijk voor het tempo en het ritme van de wedstrijd."

Toch stak Rutten ook de hand in eigen boezem. "Vooral in de eindfase van een aanval ontbrak het aan zuiverheid in de passing, met te vaak balverlies tot gevolg. Vervolgens kostte het veel moeite om de bal weer terug te veroveren. In de tweede helft had de tegenstander ook kunnen scoren, dat mogen we onszelf aanrekenen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen