Aberdeen-coach: "Groningen belichaamt Nederlandse voetbal"

17 juli 2014, 09:27

Voor FC Groningen begint vanavond (donderdag) het nieuwe voetbalseizoen met een uitwedstrijd in de tweede voorronde van de Europa League. De ploeg van Erwin van de Looi neemt het op tegen het Schotse Aberdeen, dat veel respect heeft voor de Nederlandse equipe.

"Het is belangrijk dat we ons goed voelen voor de wedstrijd tegen FC Groningen, want dat is een team dat mooie resultaten heeft geboekt in de Eredivisie", citeert VI trainer Derek McInnes. "Het lijkt ook progressie te boeken. Groningen sloot het seizoen uitstekend af en ik verwacht vast en zeker dat ze het nog beter gaan doen."

Desondanks heeft McInnes vertrouwen in een goede afloop. "Ieder team dat dezelfde resultaten boekte als FC Groningen vorig seizoen, verdient respect. Toch leeft bij ons het gevoel dat we het weer goed kunnen doen. Groningen heeft getalenteerde voetballers in de voorhoede, betrouwbare spelers op het middenveld en gezien dit alles belichaamt de ploeg het idee dat je hebt van het Nederlandse voetbal."

Aberdeen, dat afgelopen seizoen als derde eindigde in de Schotse competitie, verwacht dat de Nederlandse opponent het spel gaat maken in het duel. "FC Groningen houdt het veld graag breed en wil graag aan de bal te zijn. Wij moeten dus goed zijn wanneer we de bal niet hebben. En als we balbezit hebben, moeten we FC Groningen ook aan het werk zetten."

De wedstrijd in Aberdeen begint om 20.45 uur, volgende week donderdag staat de return in Groningen op de rol.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen