Nijland mag na één seizoen alweer weg bij PEC Zwolle

17 juli 2014, 16:54

Stef Nijland mag op zoek naar een nieuwe club. De middenvelder annex aanvaller heeft van PEC Zwolle te horen gekregen dat hij op transfervrije basis naar een nieuwe werkgever mag vertrekken. De verbintenis van het voormalig toptalent liep nog tot medio 2016.

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen kreeg Nijland de kans om zich te bewijzen in de spitspositie bij PEC Zwolle, maar de club trok vorige week Nikos loannidis en Dimitrios Ferfelis aan. Daardoor ziet het er voor de oud-PSV'er weer slechter uit.

PSV bleek al eerder veel te hoog gegrepen, maar Stef Nijland is er ook bij PEC Zwolle niet in geslaagd een positieve draai te geven aan zijn loopbaan. "Het is het voor Stef alleen maar lastiger geworden bij ons nog speeltijd te krijgen", zegt technisch directeur Gerard Nijkamp tegen VI. "We respecteren zijn contract, maar werken mee als hij een andere club vindt."

Nijland kwam vorige zomer over van Brisbane Roar, maar wist in Zwolle geen basisplaats af te dwingen. Daarvoor speelde de 25-jarige voor NEC, Willem II, PSV en FC Groningen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen