United presenteert Van Gaal: "Eerste plaats altijd het doel"

Ger
17 juli 2014, 17:29   Bijgewerkt: 17 juli 2014, 17:36

Louis van Gaal heeft zijn eerste persconferentie als manager van Manchester United achter de rug. De 62-jarige oefenmeester, die met het Nederlands elftal nog maar vijf dagen geleden de derde plaats op het WK veroverde, wil nu succes oogsten op Old Trafford. Van Gaal benadrukt wel dat hij tijd nodig heeft om de spelers te leren kennen en zijn filosofie op de selectie over te brengen.

"Ik ga mijn uiterste best doen, maar ik kan geen voorspelling geven. Door de grootsheid van United is het een lastige klus. Het is de meest bekende club van de wereld. Overal spreken miljoenen voetbalfans over United, of het nu in Brazilië of in China is", aldus Van Gaal. "Het zal dus niet makkelijk zijn, maar als je mijn carrière bekijkt, zie je wat ik allemaal al gewonnen heb. Ik werk volgens een duidelijke filosofie en dat is terug te zien in de trainingen die ik geef. Daar zal ik ook dit seizoen niet van afwijken. Ik weet dat ik een sterke persoonlijkheid heb, maar ik hang ook een democratisch model aan. Veel journalisten zetten mij als op een verkeerde manier neer, door steeds een heel klein deel van mijn persoonlijkheid uit te vergroten en te herhalen."

Van Gaal hoopt op Old Trafford in de voetsporen te treden van Alex Ferguson, die United transformeerde tot de meest succesvolle Engelse club. "Sir Alex werkte ook altijd volgens zijn eigen plan. Zijn stijl sprak me aan. Ik hoop dat ik daar op kan voortborduren. We kennen elkaar al een tijdje omdat we samen bijeenkomsten van de UEFA bezochten. Daar deden we altijd het licht uit. We hebben vaak samen koffie of een wijntje gedronken", verklapt Van Gaal. "Met Ajax, Barcelona en Bayern München heb ik al de grootste clubs van Nederland, Spanje en Duitsland onder mijn hoede gehad. En nu ben ik bij de grootste club van Engeland. Dat is een mooie uitdaging."

"De komende drie tot vier weken wil ik alle spelers leren kennen. Pas daarna zullen we eventueel zaken gaan doen op de transfermarkt. Luke Shaw en Ander Herrera stonden al op het lijstje, maar ik heb daar goedkeuring voor gegeven. Maar iedereen krijgt een eerlijke kans", zegt Van Gaal. Na de zevende plaats van vorig seizoen moet United volgens de Amsterdammer deze voetbaljaargang voor de toppositie gaan. "Voor mij is het doel altijd de eerste plaats, maar veel is afhankelijk van de klik tussen spelers en trainer."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen