FC Groningen blijft doelpuntloos tegen Aberdeen

Ger
17 juli 2014, 22:45

FC Groningen heeft de eerste Europese wedstrijd in zeven jaar op een gelijkspel afgesloten. In de tweede voorronde van de Europa League eindigde het uitduel met Aberdeen in een doelpuntloos gelijkspel. Volgende week donderdag volgt de return in Groningen.

Voor de noorderlingen was het duel in het Pittodrie Stadium een langverwachte terugkeer op het Europese podium. In 2007 speelde FC Groningen voor de laatste keer een officieel duel op vreemde bodem. Na de 1-1 tegen Fiorentina voor eigen publiek eindigde destijds de return in dezelfde uitslag. In de noodzakelijk geworden penaltyreeks moest de club uit de Martinistad alsnog het hoofd buigen.

FC Groningen plaatste zich afgelopen seizoen via de play-offs voor Europees voetbal. De nummer zeven van de eindstand klopte AZ in de finale. Aberdeen werd derde in de Schotse competitie en moest daarom al in de eerste voorronde aantreden. Er werd twee keer eenvoudig gewonnen van FK Daugava uit Letland. Grote man in die duels was Adam Rooney, die in totaal vijf keer scoorde.

Met invallers Jarchinio Antonia en Dino Islamovic voerde FC Groningen gedurende de tweede helft in aanvallend opzicht twee wijzigingen door, maar ook die ingrepen leverden geen doelpunt op. Dat leek Van de Looi geen al te groot probleem te vinden, aangezien de remise ook voldoende uitzicht schenkt op een plek in de volgende ronde. Dan moet FC Groningen de klus over een week thuis wel afmaken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen