Molenaar naar Excelsior: "Was meteen enthousiast"

18 juli 2014, 11:47

Het gepromoveerde Excelsior heeft Robert Molenaar toegevoegd aan de technische staf. De voormalig speler van FC Volendam, Leeds United, Bradford City en RBC Roosendaal gaat zich als specialistentrainer twee dagen per week bezighouden met de verdedigers van de Rotterdamse ploeg.

Molenaar kent Excelsior goed, in het seizoen 2010/2011 liep hij al een jaar als stagiair rond op Woudestein. "Dat was wel een bijzondere stage, want ik was veel meer aanwezig dan gemiddeld nodig is. Ik deed dat echter met veel plezier, dus wat dat betreft voelt het nu als terugkeren", zegt hij op de website van de club.

"Excelsior heeft sinds mijn vertrek de nodige stappen gezet en daarom weet ik dat het hier prettig werken is. Ik heb mijn papieren bovendien gehaald om bij een BVO aan de slag te gaan en nu Excelsior mij die kans bood, heb ik die met beide handen aangegrepen", vertelt Molenaar, die onlangs door hoofdcoach Marinus Dijkhuizen werd gebeld met de vraag of hij deze functie wilde gaan bekleden. "Ik was daar meteen enthousiast over. Als specialistentrainer ga ik mij richten op de verdedigers van Excelsior. Een uitdagende rol en vind het leuk om dit op eredivisieniveau te kunnen doen. Marinus wilde iemand voor deze functie binnenhalen. Hij wil graag mensen om zich heen verzamelen die een mening hebben en hem dus kunnen helpen. Datzelfde geldt voor André Hoekstra en Rob van Dijk. Mensen die bepaalde kwaliteiten hebben en hun eigen mening durven geven."

Eerder was de 45-jarige Molenaar jeugdcoach bij AZ en assistent-trainer bij NEC, onder Alex Pastoor.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen