Feyenoord tegen Besiktas in voorronde Champions League

18 juli 2014, 12:25

De eerste tegenstander van Feyenoord op weg naar het hoofdtoernooi van de Champions League is bekend. Tijdens de loting voor de derde voorronde van het miljoenenbal, in het Zwitserse Nyon, werden de Rotterdammers vrijdag gekoppeld aan het Turkse Besiktas.

Besiktas eindigde vorig seizoen als derde in Turkije, achter kampioen Fenerbahçe en Galatasaray. Alleen de nummers één en twee van de Turkse competitie mogen deelnemen aan de Champions League, maar door de Europese schorsing van Fenerbahçe kreeg Besiktas alsnog een plek in de voorronde van het miljoenenbal toegewezen. Galatasaray is door de straf van Fenerbahçe zeker van een plek in het hoofdtoernooi.

Besiktas staat onder leiding van Slaven Bilic, in het verleden jaren bondscoach van Kroatië. De ploeg staat op het punt om aanvaller Demba Ba over te nemen van Chelsea. Het wordt de eerste keer dat Feyenoord en Besiktas elkaar treffen, in het verleden speelde de Turkse club wel tegen PSV en Ajax. In totaal speelde Besiktas zes keer tegen een Nederlandse club, het won niet één van die zes duels. Vijf keer stapten de Turken als verliezers van het veld, één keer speelde het gelijk. Dat was in 1991, tegen het PSV van Bobby Robson (1-1).

Feyenoord speelt op 29 of 30 juli eerst thuis tegen Besiktas, de return in Istanbul is een week later.

Loting CL-voorronde voor niet-kampioenen

AEL Limassol- FC Zenit

Dnipro- FC Kopenhagen

Feyenoord- Besiktas

Grasshoppers- Lille OSC

Standard Luik- Panathinaikos

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen