Anderlecht pakt tegen Lokeren derde Supercup in successie

20 juli 2014, 20:17

Anderlecht heeft voor de derde keer op rij de Belgische Supercup gewonnen. De kampioen uit Brussel sloeg in het eigen Vanden Stockstadion tegen bekerwinnaar Lokeren pas in blessuretijd toe: 2-1.

Aleksandar Mitrovic had Anderlecht na een half uur spelen op voorsprong gezet. De Serviër hoefde de bal alleen maar in het doel te schuiven na voorbereidend werk van Acheampong, die de buitenspelval met succes ontweek. Paars-Wit hield lang stand en was - zonder tot grote kansen te komen - ook de bovenliggende partij, maar een kwartier voor tijd kwam Lokeren uit het niets langszij. Hamdi Harbaoui kopte een voorzet van Denis Odoi buiten het bereik van doelman Thomas Kaminski op fraaie wijze in het doel.

De wedstrijd leek op weg naar strafschoppen - er wordt niet verlengd bij een gelijkspel - totdat Odoi de bal in blessuretijd in eigen doel werkte. De verdediger probeerde een schot van Andy Najar van de lijn te halen, maar werkte de bal op knullige wijze tegen de touwen. De oud-speler van Anderlecht bezorgde zijn voormalige broodheer zodoende opnieuw de Supercup en werd daarvoor bedankt door de supporters.

Bij Anderlecht speelde verdediger Bram Nuytinck de hele wedstrijd.