De Boer looft Van der Hoorn: "Drie stappen vooruit gezet"

21 juli 2014, 07:56

Na een zeer teleurstellend verlopen eerste seizoen, hoopt Mike van der Hoorn komend jaar zijn doorbraak te beleven bij Ajax. De verdediger maakt in de voorbereiding tot dusver een scherpe en goede indruk, stelt coach Frank de Boer vast. Hij is enthousiast over de ontwikkeling die Van der Hoorn doorgemaakt heeft.

"Mike was de laatste twee maanden van het vorige seizoen al een stuk beter. Nu heeft hij dat doorgezet en niet één, maar wel drie stappen vooruit gezet, dat hebben we ook tegen hem gezegd", zegt De Boer in De Telegraaf over de 21-jarige verdediger, die een jaar geleden voor een miljoenenbedrag overkwam van FC Utrecht.

Van der Hoorn is blij dat hij ditmaal een rustige aanloop naar het seizoen beleeft. "Vorig jaar had ik met Jong Oranje een heel hectisch EK onder 21 in Israël achter de rug. Daarna ging ik met vakantie in Mexico, waar ik vanwege het tijdsverschil met Nederland vaak 's nachts nog aan de telefoon zat om mijn aanstaande transfer van FC Utrecht naar Ajax te bespreken. Terwijl ik me nu volledig heb kunnen focussen op het nieuwe seizoen."

Omdat WK-ganger Joël Veltman nog vakantie heeft, is Van der Hoorn voorlopig basisspeler is bij Ajax. "Dat voelt als een kans. Spelen, belangrijk worden voor het team en een prijs pakken; daar doe je het voor."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen