Coach Alflen tevreden over FC Utrecht: "Goed om te zien"

21 juli 2014, 08:56

FC Utrecht ligt op koers. Die conclusie kan worden getrokken na een oefenwedstrijd tegen Dundee United, zondag in de Galgenwaard. De ploeg uit de Domstad won door goals van Jens Toornstra en Leon de Kogel voor eigen publiek met 2-1 en coach Rob Alflen was tevreden over de manier waarop zijn elftal speelde.

"Sommige dingen deden we goed", zegt de hoofdcoach op de officiële website van zijn ploeg. "We hebben de hele wedstrijd een veldoverwicht gehad, om maar wat te noemen. Ik heb het voetbal gezien waar we als technische staf naar op zoek zijn. Het was een zware wedstrijd, maar we zijn vaak voor de goal gekomen. Dat was goed. Waar we aan moeten werken, is dat we meer moeten scoren. We hadden de kansen ervoor."

"We hebben de eerste tegenstander van enig formaat getroffen", zegt hij over Dundee United. "Daar keken we al enige tijd naar uit. Het is goed om te zien dat we tegen zo'n ploeg het voetbal konden spelen dat we wíllen spelen. En voor de spelers is het ook fijn om te merken dat dit spelsysteem dus kán op dit niveau. Want hoewel het lastig is het niveau van Dundee United precies in te schatten, speel je toch tegen een profploeg."

Bij FC Utrecht stonden nieuwelingen Ramon Leeuwin, Anouar Kali en Danny Verbeek in de basis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen