Deense bond eens met FC Kopenhagen over Oekraïne

Ger
21 juli 2014, 21:33

FC Kopenhagen heeft steun gekregen van de Deense voetbalbond in de pogingen om het uitduel met Dnjepr Dnjepropetrovsk op 29 juli op een neutrale locatie buiten Oekraïne af te werken. Beide clubs treffen elkaar in de derde voorronde van de Champions League.

FC Kopenhagen verzocht de UEFA al vergeefs om de uitwedstrijd elders te mogen spelen in verband met de onrust in Oekraïne. Volgens de Europese voetbalbond is het in Dnjepropetrovsk echter veilig genoeg om te spelen. Zowel FC Kopenhagen als de Deense bond wil druk op de UEFA blijven uitoefenen om het duel om dringende veiligheidsredenen te verplaatsen. Door de ramp met het toestel van Malaysia Airlines worden er volgens de club bovendien momenteel amper vluchten naar Dnjepropetrovsk uitgevoerd.

"We zijn zeer bezorgd dat UEFA nog steeds van plan is om een Deense ploeg naar een land en naar een regio te sturen waar momenteel heel weinig vliegtuigmaatschappijen willen landen", aldus voorzitter Jesper Möller van de Deense bond. "Het Deense ministerie van Buitenlandse Zaken raadt ook iedereen ten zeerste af om nu naar Oost-Oekraïne te reizen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen