'Luuk de Jong misschien té gefixeerd op transfersom'

22 juli 2014, 15:58

Manager Max Eberl van Borussia Mönchengladbach vermoed dat de hoge transfersom van Luuk de Jong mede debet was aan zijn mislukken in Gladbach. De 23-jarige spits vertrok deze zomer naar PSV nadat hij in de Bundesliga in twee jaar tijd niet wist te imponeren. "Hij heeft niet zo gefunctioneerd als we ons dat voorgesteld hadden en hoe je van een toptransfer mag verwachten", blikt Eberl in gesprek met Bild terug op de periode van De Jong bij Die Fohlen.

"Ik ben er nog steeds van overtuigd hij enorm veel kwaliteiten heeft, maar soms heb je ook gewoon geluk nodig. Als Luuk in de eerste vijf wedstrijden meteen drie keer had gescoord, was hij wellicht wat vrijer geworden in zijn hoofd. Nu was hij misschien wel té gefixeerd op die transfersom, was hij er te veel mee bezig dat hij de opvolger van Marco Reus moest worden."

Eberl behaalde twee jaar geleden ook niet de gewenste resultaten op de transfermarkt. De manager zocht naar spelers die De Jong door de lucht konden bedienen, maar vond die niet. "Het is me niet gelukt Luuk te ondersteunen met een snelle spits, die ik in 2012 wel wilde halen. Koppen is niet het enige wat De Jong kan, maar het klopt dat de verandering van het systeem niet voor de volle honderd procent heeft gewerkt."

De Jong maakte in 2012 voor twaalf miljoen euro de overstap van FC Twente naar BMG. In 45 wedstrijden maakte de spits acht doelpunten. Het afgelopen half jaar werd de zevenvoudig international verhuurd aan Newcastle United, waar hij evenmin wist te imponeren.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen