Drietal Shakhtar keert alsnog terug naar Oekraïne

22 juli 2014, 16:22

Drie van de zes Shakhtar Donetsk-spelers die afgelopen weekend weigerden op het vliegtuig naar Oekraïne te stappen, zullen dat dinsdag alsnog doen. Fred, Dentinho en Ismaily zullen, nadat hun club maandag maatregelen tegen hen aankondigde, het vliegtuig naar Oekraïne pakken. "Als het goed is landen zij vandaag", aldus trainer Mircea Lucescu dinsdag.

Volgens Lucescu speelt zaakwaarnemer Kia Joorabchian een vuile rol in de zaak. Drie spelers, Alex Teixeira, Douglas Costa en Facundo Fereyra, verblijven nog in het buitenland. "Joorabchian heeft zijn spelers ervan overtuigd niet naar Donetsk te vliegen, maar vervolgens heeft hij Fred, Dentinho en Ismaily in de steek gelaten."

Lucescu vermoedt dat Joorabchian doelbewust een breuk wil forceren tussen Shakhtar en zijn cliënten Alex Teixeira en Douglas Costa. "Dat zijn jongens met lange contracten en een hoge marktwaarde. Hij probeert ze op deze manier transfervrij te krijgen. Dat is niet correct." Joorabchian zou Costa en Teixeira al hebben aangeboden bij AS Monaco.

Shakhtar moet het dinsdagavond sowieso zonder Costa, Texeira en Fereyra stellen in het duel om de Super Cup met Dinamo Kiev. Of Fred, Dentinho en Ismaily in actie komen tegen de grote rivaal, valt eveneens te bezien.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen