Shaktar grijpt Supercup in onrustig Oekraïne

22 juli 2014, 22:12

Hoewel men in Oekraïne momenteel wel andere zaken aan zijn hoofd heeft, is vanavond (dinsdag) het nieuwe voetbalseizoen officieel van start gegaan in het politiek onrustige land. De nationale Supercup werd voor het derde jaar op rij een prooi voor Shaktar Donetsk. De landskampioen versloeg bekerhouder Dinamo Kiev met 2-0.

Shaktar kon niet in haar sterkste opstelling aantreden, aangezien Alex Teixeira, Fred, Dentinho, Douglas Costa, Facundo Ferreyra en Ismaily afgelopen weekend de benen namen na een oefenwedstrijd in Frankrijk. Het zestal wilde vanwege de onveilige situatie niet terug naar Oekraïne. Dentinho, Fred en Ismaily keerden dinsdag alsnog terug, maar zij zaten niet bij de selectie voor de seizoensopener tegen Dinamo Kiev.

Desondanks trok Shaktar aan het langste eind. Door doelpunten van Oleksandr Gladkiy en Marlos in het laatste kwartier werd het 2-0. Bij Dinamo Kiev was Jeremain Lens niet van de partij. De Nederlandse aanvaller geniet nog van vakantie, na het WK in Brazilië.

De wedstrijd tussen Shaktar Donetsk en Dinamo Kiev werd gespeeld in EK-speelstad Lviv, in het westen van Oekraïne. Er was publiek aanwezig. Na afloop dreigde het even mis te gaan, toen een groepje mannen met masker en ontbloot bovenlijf het veld probeerde te betreden, maar zij konden worden tegenhouden door de stewards.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen