Poetin opent bouw WK-stadion in Samara

23 juli 2014, 00:07

Alsof er van politieke spanningen rond het land geen enkele sprake is, is deze week met een feestelijke ceremonie de bouw van het WK-stadion in het Russische Samara begonnen. President Vladimir Poetin, die sinds de vliegramp van vorige week in het oosten van Oekraïne verder onder vuur is komen te liggen, was bij de festiviteiten aanwezig.

"Samara heeft een geweldige locatie gekozen voor het nieuwe stadion", zei Poetin volgens FIFA.com tijdens een toespraak. "Door de voorbereidingen op het WK zullen veel van onze steden er op vooruit gaan, bijvoorbeeld op het gebied van infrastructuur. Er moet nog wel veel gebeuren om onze steden, waaronder jullie fantastisch stad, tot nieuwe hoogte te helpen."

"Ik hoop dat dit project mooie dingen nalaat, zodat niet alleen de talenten van voetballers ontdekt kunnen worden, maar ook de talenten van degenen die nu voor mij staan. En dat jullie ook kunnen bouwen aan een sportieve toekomst, betrokken kunnen raken bij sport en de cultuur ervan. Niet alleen van evenement tot evenement, maar ook van dag tot dag", aldus Poetin.

Het Samara Stadium, zoals het nieuwe complex vooralsnog heet, komt in het noorden van de stad en zal een capaciteit van 45.000 zitplaatsen krijgen. Het stadion, dat in de zomer van 2017 gereed moet zijn, zal het nieuwe onderkomen worden van de Russische eersteklasser Krylia Sovetov Samara.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen