KNVB stelt discussie over Russisch WK uit: "Gepast"

23 juli 2014, 12:50

Veel mensen plaatsen de nodige vraagtekens bij het WK 2018, dat in Rusland georganiseerd zal worden. John van 't Schip plaatste afgelopen weekend een oproep aan de KNVB, met het verzoek om het toernooi in het omstreden land te boycotten. De Nederlandse voetbalbond kreeg al veel vragen over dit vraagstuk, maar benadrukt in een officieel statement dat medeleven aan de nabestaanden van de slachtoffers van de vliegramp boven Oekraïens grondgebied nu voorop staat.

"Via verschillende wegen krijgt de KNVB vragen over (de deelname aan) het WK2018 in Rusland. De bond is zich er van bewust dat een toekomstig WK in Rusland veel emotie oproept bij alle voetballiefhebbers en nabestaanden in Nederland. Tijdens deze zwarte dagen leeft de bond mee met de families, vrienden en voetbalverenigingen van de slachtoffers. Stilstaan bij dit immense verlies staat nu voorop. De KNVB vindt het dan ook meer gepast om de discussie over een toekomstig WK in Rusland op een later moment te voeren, zodra het onderzoek naar de ramp is afgerond", luidt het statement van de bond.

Er kwamen 298 mensen (waaronder 193 Nederlanders) om het leven, nadat vlucht MH17 van Malaysia Airways neerstortte. Woensdag staat in het teken van nationale rouw. Het Nederlandse voetbal toont zijn medeleven door vlaggen halfstok te hangen, indien mogelijk rouwbanden te dragen en een minuut stilte in acht te nemen.

De Engelse voetbalbond FA vond het ook nog te vroeg om het WK van 2018 in Rusland ter discussie te stellen. "Dat is te prematuur. Zo'n beslissing kun je niet nemen op grond van gebeurtenissen in een week. We moeten hierbij toch vooral naar de lange termijn kijken", sprak voorzitter Greg Dyke afgelopen dinsdag in het Britse parlement.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen