Groningen heeft er zin in: "Moeten winnen en dat kan"

23 juli 2014, 18:38

FC Groningen strijdt donderdagavond (19.30 uur) met Aberdeen om een plaats in de derde voorronde van de Europa League. Het eerste deel van het tweeluik leverde een doelpuntloze remise op en dat zorgt ervoor dat coach Erwin van de Looi vertrouwen heeft in de tweede ontmoeting. Het zal niet eenvoudig worden, beseft de trainer.

"We hebben de eerste wedstrijd gehad: 0-0. Een resultaat waar ik toen wel tevreden mee was en nog steeds wel ben. Echter wel met gemengde gevoelens, zoals ik toen ook al heb gezegd", stelt Van de Looi op de officiële clubsite over het gelijkspel in Schotland. De keuzeheer ziet zijn team steeds sterker worden, maar weet dat er nog de nodige progressie te boeken is. "We zitten op een behoorlijk niveau voor deze fase van de voorbereiding, maar zijn nog niet top en moeten ons steeds willen verbeteren. Doen we dat, dan maken we morgen tegen Aberdeen een goede kans."

"We moeten gewoon winnen en dat kan. Zeker in eigen stadion", zegt een overtuigde Van de Looi. "We hebben vorig jaar heel veel moeite gedaan om Europees voetbal te behalen met op het laatst een fantastische reeks waar het publiek ons ook geweldig bij heeft gesteund. In Aberdeen hing een echt Europacup-sfeertje en dat gaat hier morgenavond weer gebeuren. Dat kan een heel belangrijke steun in de rug zijn voor ons", weet de coach.

Het wordt een confrontatie tussen twee ploegen die de zaakjes defensief gezien aardig op orde hebben, geeft Van de Looi aan. Hij is op zijn hoede en benadrukt dat de belangen groot zijn: "We spelen tegen een heel stugge en goed georganiseerde ploeg. Ook hebben ze een paar handige jongens. Er is nog alles om voor te spelen en in de heenwedstrijd bleek dat het heel dicht bij elkaar lag. Aberdeen is gewoon een prima ploeg, dus we moeten echt niveau tonen om door te gaan. Dat niveau hebben we in de ploeg, dus ik heb daar wel vertrouwen in."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen