Rutten zag goede en slechte dingen tijdens oefenremise

23 juli 2014, 23:56   Bijgewerkt: 24 juli 2014, 08:13

Feyenoord-trainer Fred Rutten was woensdag na de oefenwedstrijd in tegen Real Sociedad (1-1) gematigd positief. "We hebben nog een week om het team te kneden'', doelde hij op de thuiswedstrijd tegen Besiktas in de derde voorronde van de Champions League.

"Fysiek zijn we zeker in staat om het te gaan redden. Elke week zie ik verbetering.'' Rutten baalde van de moeizame start van zijn ploeg tegen Sociedad, dat in De Kuip al na zeven minuten op voorsprong kwam. "Na de snelle 0-1 sloop er een beetje onzekerheid in de ploeg'', legde hij tegenover FOX Sports uit.

In de tweede helft zag hij vervolgens een beter Feyenoord. "Even leek Real Sociedad ons te gaan overklassen. Maar we hebben onszelf goed herpakt. Na de rust ging bij ons het tempo omhoog en konden we wat dominanter spelen.''

De dominantie was mede het gevolg van het inbrengen van de internationals Jordy Clasie en Terence Kongolo. Zij werden twintig minuten voor tijd binnen de lijnen gebracht door Rutten. "Je ziet wel een verschil als zij erin komen, maar dat is ook normaal. Het is geweldig om te zien hoeveel plezier ze allebei uitstraalden."

Aanwinst Khalid Boulahrouz maakte na een uur spelen zijn debuut voor Feyenoord. "Hij wordt elke week fitter. We moeten wel oppassen dat we niet over de grens gaan met hem, dat hij ook fit blijft. Dat is het allerbelangrijkste."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen