Groningen na verlies tegen Aberdeen al klaar in Europa

Ger
24 juli 2014, 21:22   Bijgewerkt: 24 juli 2014, 21:45

Het Europese avontuur van FC Groningen is al na twee wedstrijden ten einde. Voor eigen publiek ging de nummer zeven van het afgelopen Eredivisie-seizoen onderuit tegen Aberdeen in de return van de tweede voorronde in de Europa League: 1-2. Het duel van een week eerder in Schotland was op een doelpuntloos gelijkspel afgesloten.

Louis van Gaal, de kersverse manager van Manchester United, omschreef de Eredivisie onlangs in tactisch opzicht als de beste competitie van de wereld. Die beoordeling wekte direct al veel verbazing en de uitschakeling van FC Groningen zorgt voor meer twijfels over het gezonde verstand van de oud-bondscoach van Oranje. De eliminatie van de noorderlingen hing aanvankelijk overigens allerminst in de lucht. In de eerste tien minuten had de thuisploeg al twee keer kunnen scoren. Eerst was Johan Kappelhof na een hoekschop gevaarlijk met een kopbal. Keeper Jamie Langfield was geklopt, maar Jonny Hayes zorgde vlak voor de doellijn alsnog voor opruiming.

Met het teleurstellende resultaat volgt FC Groningen het slechte voorbeeld van FC Utrecht, dat zich een seizoen eerder in de tweede voorronde liet foppen door de Luxemburgse semiprofs van FC Differdange 03. Voor Aberdeen volgt nu een dubbele confrontatie met het Spaanse Real Sociedad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen