Hateboer: "Helemaal zelf uit handen gegeven"

Ger
24 juli 2014, 23:06

Met Aberdeen als tegenstander leek FC Groningen op voorhand een prima kans te maken op het bereiken van de derde voorronde van de Europa League. Na de doelpuntloze remise in Schotland ging het voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi in eigen huis echter mis (1-2). Verdediger Hans Hateboer beseft dat de Groningers hun eigen glazen hebben ingegooid.

"Dit hadden we niet verwacht. Het is heel teleurstellend, want voor dit Europese ticket hebben we uiteraard een heel seizoen voor gewerkt", verzucht Hateboer tegenover FCUpdate.nl. "We hebben het helemaal zelf uit handen gegeven. Twee momenten van onachtzaamheid hebben ons de das omgedaan", verwijst hij naar de treffers van Aberdeen in de eerste helft. "Bij de eerste tegengoal hief ik bovendien buitenspel op. Ik bleef drie meter achter de andere verdedigers hangen. Dat is gewoon dom."

Via Maikel Kieftenbeld kwam FC Groningen op slag van rust op 1-2. "Vervolgens hebben we in de tweede helft alles-of-niets gespeeld. Helaas leverde dat niet het gewenste resultaat op", treurt Hateboer. "Ons spel in de tweede helft kostte ook veel kracht. Het was aanval na aanval en bij de snelle uitbraken van Aberdeen moesten we snel weer terug, want we hadden weinig mensen achterin."

"Vorig seizoen - en dan met name in de laatste wedstrijden - viel alles op z'n plaats en nu niet", stelt de verdediger vast. "Aberdeen was bovendien superfit. Dat compliment moeten we ze maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen