Vd Looi: "Jaar lang geknokt voor EL, na één ronde voorbij"

24 juli 2014, 23:10   Bijgewerkt: 25 juli 2014, 07:44

Het Europa League-ticket werd een maand of drie geleden uitbundig gevierd in Groningen, maar veel heeft het Europese avontuur niet opgeleverd. De club struikelde al over de eerste horde, Aberdeen. Na een 0-0 gelijkspel in Schotland, verloor FC Groningen thuis met 1-2.

"Dit is een flinke teleurstelling voor ons. We hebben een jaar lang geknokt voor Europees voetbal en als het dan na één ronde voorbij is, dan is dat pijnlijk", baalt coach Erwin van de Looi op de website van zijn club. "Ik vind dat we vorige week in Schotland een behoorlijke uitgangspositie hebben gecreëerd, maar dat we vandaag, zeker in de eerste helft, absoluut ons niveau niet hebben gehaald. De eerste tien minuten waren goed waarin we via Johan Kappelhof en Filip Kostic ook twee kansen hebben gekregen, daarna werd het moeizaam."

FC Groningen stond in de Euroborg na een half uur met 0-2 achter. "Dan weet je dat het heel moeilijk wordt. We kwamen nog wel snel op 2-1 en in de rust hebben we aanvallend gewisseld om de tweede helft alles of niets te spelen. Zeker in het eerste kwartier na rust hadden we er goed druk op en kregen we kansen, met de grootste voor Michael de Leeuw. Ook daar waren de momenten beslissend. Waar we in de eerste helft verdedigend een paar keer aan de verkeerde kant zaten, was dat de tweede helft ook aanvallend een aantal keer. We hebben gevochten tot het einde, maar het was niet genoeg om door te gaan en dat is hartstikke jammer", stelt hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen