Franse bond volgt WK-voorbeeld en geeft arbitrage spuitbus

25 juli 2014, 09:18

Alle scheidsrechters in de Franse Ligue 1, Ligue 2, Coupe de France en de hoogste afdeling van het vrouwenvoetbal krijgen vanaf komend seizoen een spuitbus mee als ze het veld op gaan. Met de spuitbus kunnen ze, zoals ook op het WK gebeurde, bij vrije trappen aangeven waar de muur moet komen te staan.

Met de spuitbus kunnen scheidsrechters een witte lijn aanbrengen op het veld, waar de muur achter moet blijven. Deze lijn is amper een minuut later al niet meer zichtbaar. De spray werd eerder gebruikt tijdens het WK voor clubteams en dat beviel de FIFA zo goed, dat het ook ingezet werd tijdens het WK in Brazilië.

Eerder deze zomer liet de KNVB weten geen plannen te hebben om de spuitbus ook in te voeren in de Eredivisie en Jupiler League. "We vragen ons altijd af: voegt het op dit moment iets toe aan de kwaliteit van de arbitrage? En wij vinden het op dit moment geen baanbrekende bijdrage. In het Nederlandse voetbal is weinig discussie over de afstand van het muurtje. We hebben nu meer aandacht voor bijvoorbeeld doellijntechnologie en de videoreferee", zei woordvoerder Hans van Kastel van de Nederlandse voetbalbond tegenover RTL Nieuws.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen