Iniesta is blij met Suarez: "Hopen op strafvermindering"

25 juli 2014, 18:06

Genoeg voetballiefhebbers plaatsen vraagtekens bij de transfer van de omstreden Luis Suarez van Liverpool naar FC Barcelona. Men vraagt zich af of de Catalanen er wel goed aan doen om zich te versterken met de aanvaller die met regelmaat over de schreef ging in zijn carrière. Per slot van rekening is het nog maar de vraag of er chemie zal zijn met sterspelers Lionel Messi en Neymar. Andrés Iniesta ziet het in ieder geval wél zitten.

De technische middenvelder van Barça beschouwt Suarez als een van de beste aanvallers van de wereld. "Hij is momenteel een van de beste spitsen ter wereld. Hij brengt een grote ambitie en scorend vermogen met zich mee en is zo wendbaar als een echte middenvelder. Het is een geweldige aankoop", sprak Iniesta over de Uruguayaan tegen het Spaanse Sport.

Suarez werd door de FIFA voor negen interlands en vier maanden geschorst, vanwege het bijtincident in de WK-wedstrijd tussen Italië en Uruguay. De aanvaller gaat in hoger beroep bij het CAS, maar lijkt tot eind oktober niet inzetbaar te zijn voor Barça. "Het is een heikel punt", zegt Iniesta. "Ik zal er niet te veel over zeggen. Het zou mooi zijn als alles snel afgehandeld wordt en de schorsing gereduceerd wordt."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen